Levende Geschiedenis Onbegrensd

Veel kleine bedrijven maken fouten in de boekhouding

Voor veel kleine bedrijven zijn de meest voorkomende fouten in de boekhouding ook het gemakkelijkst op te lossen. Gebruik deze zes tips om uw bedrijf op een gezonde financiële basis te houden. De eerste stap die we aanraden is het uitkiezen van een boekhoudprogramma.

Gebruik het juiste boekhoudsysteem

De meeste bedrijven gebruiken op kasbasis of op transactiebasis gebaseerde boekhouding. Als u de contant geldmethode gebruikt, telt u inkomsten wanneer u deze ontvangt en uitgaven wanneer u ze betaalt. Op basis van de methode op transactiebasis, telt u inkomsten en uitgaven wanneer ze zich voordoen, niet wanneer u ze daadwerkelijk ontvangt of betaalt.

De timing van het boekhouden is natuurlijk belangrijk

In praktische termen is dit verschil in timing relevant als uw bedrijf de voorraad bij de hand houdt of transacties op krediet behandelt. In dergelijke gevallen is de opbouwmethode wellicht een betere keuze voor uw bedrijf. En in feite, als uw bedrijf meer dan $ 5 miljoen aan verkopen heeft of een inventaris bijhoudt, kan de IRS vereisen dat u het baten-lastenstelsel gebruikt. In andere gevallen kan het eenvoudiger geldsysteem echter alles zijn wat u nodig hebt.

Je moet dagelijks al je kosten en records bijhouden

Dagelijkse records bijhouden. Dit is een van de meest elementaire regels: als u geen nauwkeurige dagelijkse records bijhoudt, hebt u geen nauwkeurige manier om de financiële toestand van uw bedrijf te volgen. Verschillende mensen gebruiken verschillende archiveringssystemen; het gaat erom dat je er een hebt en het elke dag gebruikt. Zodra u een goede systeemconfiguratie hebt, duurt het nauwkeurig bijhouden van enkele minuten per dag.

Behandel en controleer de belastingcontroles zorgvuldig.

Het is gemakkelijk om op de automatische piloot te staan ​​wanneer u cheques schrijft en gewaarschuwden in een archiefkast gooit zonder deze te bekijken. Let op: die cheques zijn zo goed als contant. En als er iets misgaat, ben jij – niet de bank – aan de haak.

Wees net zo voorzichtig met cheques als met contant geld. Onderteken cheques met een duidelijke, duidelijke handtekening die geen vervalsing tot gevolg heeft. Gecontroleerde beoordeling wordt gecontroleerd voordat iemand anders, inclusief uw boekhouder of werknemers, ze ziet; op die manier kunt u ongeoorloofde controles uitvoeren. En als uw bedrijf een partnerschap is, is het een goed idee dat ten minste een van de partners de cheques mede ondertekent.

Ontvang een bankafschrift met een cut-off aan het einde van de maand.

Dit is een andere basistip die grote vruchten kan plukken. Het synchroniseren van uw bankafschrift met andere maandelijkse records maakt het veel eenvoudiger om uw afschrift te verzoenen en uw uitgaven te traceren.

Gebruik een computer met een online boekhoudpakket

Computer boekhoudsoftware is absoluut essentieel voor iedereen, behalve voor het kleine bedrijf. Deze toepassingen maken het eenvoudig om inkomsten en uitgaven te volgen, belastingdocumenten voor te bereiden, de financiële activiteiten van uw bedrijf samen te vatten en een back-up van de dossiers te maken voor bewaring. Als u met een externe boekhouder werkt, moet u ervoor zorgen dat deze weet hoe u een computer moet gebruiken. Lees op de volgende website alle informatie over boekhoudpakketten. -> https://boekhoudpakket-vergelijken.nl