Levende Geschiedenis Onbegrensd

Consoles heb je er nu wel of geen lol van? Check de PS4 bijvoorbeeld

De consoles van Sony zijn flink vooruit gegaan met de PS4

In de zeven jaar sinds de introductie van de PlayStation 3 hebben we onze gameconsoles omgetoverd tot huiskamerhubs door constante evolutie en software-updates. Die updates verliepen niet altijd even soepel – hoewel ze op PS3 altijd gebeurden, maar het is eenvoudig te zien hoe ver het platform is gekomen. Ondertussen maakten de ontwerpers van de PS4 aantekeningen en ontwierpen ze een console die, kenmerkend per functie, de tekortkomingen van zijn voorganger probeerde aan te pakken. De PS3 was notoir moeilijk te programmeren, dankzij zijn eigen silicium. Consoles zijn daarom een stuk lastiger te tweaken dan vroeger.

PS4 is gebruiksvriendelijk

Dus de PS4 is ontwikkeld om ontwikkelaarsvriendelijk te zijn, met een vertrouwde, pc-achtige architectuur. De PS3 werd aangekondigd met een bizarre, boemerangvormige controller en gelanceerd met de Rumble-vrije Sixaxis-controller voordat hij zich vestigde in de nooit-geweldige DualShock 3-controller. Dus de PS4 wordt geleverd met de DualShock 4, ontegenzeggelijk de beste controller die Sony ooit heeft gemaakt.

De PS3 was een stuk duurder bij de introductie

En de PS3 is tegen een abnormaal hoge prijs geïntroduceerd en kost $ 200 meer dan zijn concurrentie. Dus de PS4 heeft een veel agressievere prijs en vraagt ​​deze keer $ 100 minder dan de concurrentie. Hoewel Sony in 2006 was gericht op het stimuleren van de acceptatie van de Blu-ray-standaard, verwachtte Sony dat er in 2013 een dergelijke toename van de thuismedia nog nooit werkelijkheid werd.

De Playstation 4 is niet gebouwd voor Bluray of 4K

De PS4 is niet gebouwd om 3D-tv’s of Blu-ray-schijven of andere bedrijfsopdrachten te verkopen. Het is een spelconsole, een duidelijk signaal dat Sony snel heeft herhaald. Die focus heeft geresulteerd in een console die beter gepositioneerd is dan de PlayStation 3 in 2006 om te concurreren in een groeiende graszodenoorlog voor de woonkamer. Maar diezelfde focus heeft ook Sony weerhouden van het nemen van de soorten kansen die generatiesprongen zo opwindend maken.